mandag 19. desember 2011

Frokost på sengen:)

I forrige uke hadde jeg bursdag, da kom Gorilla med frokost på sengen. En perfekt start på en fantastisk dag:)


Frokosten bestod av hjemmebakte rundstykker med oliventapenade, agurk og paprika. Rundstykkene var laget fra en melblandingspose til brød.

Til dessert (ja, på bursdagen sin kan man spise dessert etter frokost) var det browniekake med ostekaketopp. Det var min kollega, Thomas, som laget denne kaken første gang jeg smakte den og da Gorilla spurte hvilken kake jeg aller helst ville ha på bursdagen min, måtte jeg si denne. Den er uten tvil den beste kaken jeg har smakt noensinne!!


Browniekake med ostekaketopp:

Brownieoppskrift (fra aktivistenes kokebok)

2 kopper mel
1 kopp vann
1 kopp brunt sukker
1 kopp hvitt sukker
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
3/4 kopp kakaopulver
1/2 kopp olje
1/2 ts bakepulver
1/2 plate opphakket kokesjokolade (i chocolate chip størrelser)

Kok vann og 1/2 kopp med mel over lav varme, rør hele tiden til røren ligner lim. Pass på så det ikke blir klumper. Ta kjelen av varmen og la det kjølne helt.

Bland sukker, salt, vaniljesukker, kakaopulver og oljen, og bland inn vann/melblandingen helt til slutt. land godt.

Tilsett det resterende melet, bakepulveret og sjokoladen. Deigen er veldig seig og tung å blande til slutt, men den skal være sånn.

Hell blandingen i en kakeform og la den stå til du har laget ostekakeblandingen.

Ostekake topp

1 boks Tofutti smøreost naturell (kjøpes på Meny, Ultra og helsekost)
100 g. tofu (bruk fast tofu, bruker du silken tofu blir kaka for våt)
3 ss lønnesirup
4 ss sukker
4 ss sitronjuice

Putt alle ingrediensene i en blender og mos det sammen til en smooth blanding. Smak på blandingen, hvis den smaker tofu, tilsett mer sitronjuice, sukker og sirup til du ikke lenger smaker tofusmaken (hvis ikke du liker den da). Hvis blandingen er for søt, tilsett mer sitronjuice, er den for sur, tilsett mer sirup, er den for syrlig, tilsett mer sukker.

Når du er fornøyd med smaken på blandingen (den skal smake godt, ellers gjør ikke kaka det), heller du den over brownieblandingen i kakeformen.

Sett kaken i en forvarmet ovn på 200 grader og stek den først i ti minutter. Skru så ned varmen til 150 grader og stek den i ca 35-45 minutter til. ta kaken ut når den er gyllen. Nam!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar