søndag 18. desember 2011

Sykt god oliventapenade


Jeg har fått årets første julegave fra min gode kollega Tommy. Gaven måtte åpnes med en gang og viste seg å være et glass med mitt absolutte favorittpålegg, nemlig Tommys oliventapenade!

Tommy har ofte med tapenaden til felleslunsjen på jobben, og jeg spiser til det er tomt hver gang. Nå har jeg endelig fått han til å gi meg oppskriften, og tillatelse til å publisere den på bloggen, mot at jeg kaller den Tommynade. Så her kommer oppskriften på:

Tommynade, verdens beste oliventapenade.



1 glass svarte oliven uten sten
2 ss god olivenolje (den må være god, ellers blir ikke Tommynaden god)
En liten dæsj sitronsaft
1/2 ts revet sitronskall (bare det gule skallet, ikke det hvite)
2-3 kapers eller grønne oliven
Noen chiliflak
Kvernet sort pepper

Ha alle ingrediensene oppi en blender eller bruk en stavmikser. Har man lite oliven eller vil ha mer crunch, kan man tilsette ristede solsikkefrø eller pinjekjerner. Nam namm!


Oliventapenaden kan brukes som pålegg, dip til salt potetgull og som tapasrett. Lag mye, og fyll flere pyntede glass, så har du gode julegaver til de som har alt:)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar