mandag 16. januar 2012

Perfekte ovnsbakte poteter

Det finnes ovnsbakte poteter, og det finnes sinnsykt gode ovnsbakte poteter. Før fikk jeg aldri potetene så gode, det var vanskelig å vite hvor lenge de skulle steke, og de ble ofte stive ytterst og for melete inni. Men så lærte min engelske venn Ian meg hvordan det skal gjøres.

Perfekte ovnsbakte poteter:  Til 2 personer

6 poteter
5 ss rapsolje
1 ts salt
1 ts Maldonsalt
1/2 ts pepper

1. Skrell potetene og skjær dem i ganske store biter.

2. Kok potetene i saltet vann (her kan du bruke vanlig salt) i ca 15-20 minutter. Det er viktig at vannet er saltet, da blir potetene best. Potetene er ferdige når du enkelt kan stikke en skarp kniv i dem, altså når de er gjennomkokt, men ikke i hjelkokt.

3. Hell vannet av potetene og hell 1/3 av potene om gangen over i en sil, dørslag eller lignende. Rist på silen slik at potetene beveges rundt.4. Potene skal ristes så godt rundt at de blir fluffy i kantene

5. Legg potetene i en ildfast form sammen med hvitløksfeddene, hell over olje, dryss over Maldonsaltet og eventuelle andre krydder hvis du vil det, og sett inn i oven på 200 grader. Potetene skal stekes til de er gyldne.


Disse potetene blir perfekte hver eneste gang, de blir ikke tørre og smaker kjempegodt! Passer bra som tilbehør til nøttestek, falafler, til tapas eller bare som snacks med dip. Nam!

1 kommentar:

 1. Hei!

  Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og mat blogger.

  Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Topp Mat Blogg seksjon her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

  Hvis du ønsker å legge til din mat-blogg til listen på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.

  Forhåpentligvis vil din egen mat blogg også være opp i toppen!


  Varme hilsen,

  Ann-Sofi
  http://www.alleoppskrifter.no/

  SvarSlett