søndag 15. januar 2012

Sommerruller midt på vinteren!

I dag er Thomas og jeg hos Tommy for å lære å lage sommerruller med veldig god hoi sin saus, nam!


Oppskrift:

Hoi sin dip

2 hvitløksfedd
En neve peanøtter

1 glass hoi sin saus


1. Finhakk peanøtter og hvitløksfeddet. For å skrelle hvitløken lett kan du legge den på skjærebrettet, legge en stor kniv oppå hvitløksfeddet og mos ned.



2. Stek hvitløken og de hakkede peanøttene i en gryte til de får litt farge.



3. Hell oppi hoi sin-sausen, og tilsett litt vann så sausen ikke blir for tykk.


Det finnes mange forskjellige hoi sin sauser. Tommy anbefaler blant andre denne:



Sommerrullene


1 pakke rispapir (fås på A-mat i Torgata og på Meny etc)
2 porsjonspakker risnudler (eller tilsvarende mengde)
1 trepack tofu (her er det viktig med god tofu (gjerne den som er stekt/gul) man får på A-mat i Torggata. Hvis du ikke får tak i fersk tofu kan du bruke vanlig hvit tofu, men da bør den marineres)
1 avokado
1/2 grønn paprika (viktig, gul og rød blir for søte)
Isbergsalat
Sweet basil-blader

1. Kok risnudlene, når de er myke hell av vannet og skyll de i kaldt vann (ellers fortsetter de å koke).


2. Skjær opp tofuen i strimer.


Og stek den litt.


3. Kutt opp grønnsakene i srimler. Tommys avokadotips er å dele den i fire biter og så skrelle skallet av.


Her er grønnsakene vi brukte:



4. Kok opp vann og hell det i en stor beholder (feks en ildfast form eller en dyp stekeplate).


5. Dypp risarket i det varme vannet og snu de rundt slik at hele arket har vært i vannet (arket blir da mykt).


7. Legg risarket på en tallerken og legg på fyllet du vil ha i.


8. Rull så papiret stramt rundt innholdet og brett inn kantene. Papiret er ganske solid, så det revner ikke.



9. Når du har rullet nesten ferdig, legg noen blader sweet basil-blader i et mønster på slutten av rispapiret.



10. Rull sommerullen helt sammen (se så fint mønster!) og server den sammen med hoi sin-dipen og litt hot cili saus. supergodt:)



1 kommentar:

  1. sliter litt med rispapiret!!! blir så seigt?
    har du noe råd?
    ha en fantastisk sommer med masse gode sommerruller:)
    jeg har i salat, revet gulrot og reddik og risnudler spirer og løk! :)

    SvarSlett