mandag 9. januar 2012

Vegansk supermarked i Berlin

Polka og Gorilla skulle på ferie i Berlin, og gleden var stor da de hørte at det nettopp hadde åpnet et helt vegansk supemarked i byen.

- Jeg lurer på hva som skiller det fra norske helsekostbutikker, hvis det er noe som skiller dem, sa Polka.

- Jeg tror det er like stort som en ganske liten norsk daligvarebutikk, med det vanlige som er på en helsekost. Men de må jo ha en del ting man aldri har sett før. Jeg håper også at den er så stor at man kan bruke den som sin dagligvarebutikk og ikke trenger gå andre steder, sa Gorilla.Veganz åpnet i juli i år og skal ifølge innehaveren være det første veganske supermarkedet i Europa. I følge Business Opportunities ønsket gründeren Bredack å åpne et sted hvor veganere kunne handle uten å måtte lese på ingredienslistene på produktene. Det var noe Polka gledet seg til å teste.

- Her kan man plukke alt man vil ha, ingenting inneholder kjip eggehvite, kjøttbuljong eller melkepuler. Fantastisk!! sa hun.

Da Polka og Gorilla entret Veganz gikk alle deres drømmer i oppfyllelse. Det første som møtte dem i butikkdelen av lokalet var en grønnsaksdisk hvor det så vidt Polka kunne se, kun var økologiske grønnsaker.Deretter fulgte en hylle full av vegansk katte- og hundemat.

Det var flere hyller med tørkede bønner, nøtter og lignende, og ikke minst vegansk frokostblanding, som Gorilla ble stående lenge å studere. 


Der falt han spesielt for en sjokofrokostblanding som het Knusper Bälle, men så ombestemte han seg og gikk for en sunnere musli i stedet.


Polka ble spesielt overrasket og glad da hun så utvalget av ett av hennes favoritt kjøpepålegg, Streich.

De hadde også Steich i 4-Pfeffer smak som er Gorillas absolutte favorittpålegg og som han ønsker skal komme tilbake på Helios. .


Men det som var mest imponerende med supermarkedet var de enormee fryse- og kjøleskapene. Husk, her er alt vegansk!


Her var det frossenpizzaer i fem forskjellige smaker!

 Is fra hele fem forskjellige produsenter, som alle igjen hadde flere ulike smaker.

Polka ble spesielt fristet av denne isen med mintchipsmak, basert på kokosnøttmelk

 Frosne soyakjøtt- og soyafiskeprodukter, som sesamfritert ål (den brune), reker (rosa),

 en halv kylling,

 kylling"drumsticks"

soyafiskefileer, 
og mye, mye mer.

Veganz hadde også en stor hylle full av vegansk godteri og sjokolader (den lange hylle til høyre i bildet),

og en egen kroppspleieseksjon full av vegansk sminke og kroppsprodukter.


Da Polka og Gorilla var ferdige hadde de vært inni butikkdelen i 1,5 time. Da var det på tide å sette seg i cafedelen og oppsummere.

- For en sinnsykt kul butikk!! Her har de alt man trenger, fra brød til grønnsaker, til middagsretter til kroppspleie, sier Polka.
- Ja, de hadde alt! Alt jeg kunne håpe på. Og så bra med en kafedel også. Skulle jeg flyttet til Berlin ville jeg valgt en bolig i nærheten av Veganz så det kunne blitt min lokale butikk. Her kunne jeg spist frokost, frozen soyayoghurt, middag og godis, sa Gorill.

Karakter: 6 1/2/7 (det er tidlig i bloggens historie, så vi må holde igjen litt, men dette var syyykt bra og anbefales på det sterkeste!!)

3 kommentarer:

  1. Dæven søkke. Jeg skal til Berlin (akkurat nå føles det innmari lenge til), og om jeg ikke gledet meg nok fra før av, så gjør jeg det i alle fall nå. Jeg har hørt ekstremt mye bra om Veganz - tusen takk for fyldig rapport derfra! Lurer på om det er mulig å ta med meg frysebag på flyet, ho-ho.

    SvarSlett
  2. Veganz er fantastisk! Vi pleier å ta med fryseposer som vi pakker maten i, da holder den seg veldig bra. God tur!!

    SvarSlett
  3. FOR en butikk!! Plis begynn å blogg igjen!

    SvarSlett